Pers

Op zoek naar de Pers kit? Ga naar de Pers kit pagina.

 

3VOOR12 Merleyn Nijmegen:

 

België meets de Achterhoek met Wallace Vanborn en Sugartoosh


In het verleden verzorgde Sugartoosh al eens het voorprogramma voor Navarone. In juni van dit jaar brachten ze hun debuutalbum Who’ll Drive? uit. In de Achterhoek zijn de mannen al een begrip en langzaamaan zijn ze bezig om hun bekendheid te vergroten. Mede in het licht daarvan stonden ze in Merleyn om het publiek op te warmen voor Wallace Vanborn. … 


… De mannen van Sugartoosh trappen af met de titeltrack van het album dat ze in het voorjaar lanceerden: Who’ll Drive?. Al meteen blijkt dat ze er zin in hebben. Ze zijn niet uit Lichtenvoorde naar Nijmegen gekomen om half werk af te leveren. Bassist Joep Lankveld staat als een geoefend headbanger met zijn hoofd te schudden, evenals sommige mensen uit het publiek.


Sugartoosh maakt stevige rock met een mespuntje blues. Eerlijk is eerlijk: het rockt stukken steviger op het podium dan het album in eerste instantie doet vermoeden. De dosis energie die Sugartoosh over het publiek uitstort, is overweldigend. Vooral bij Out Of Control wordt die energie aan de band teruggegeven. Vanaf dat moment wordt het alleen maar beter en harder, op koers richting een flinke climax. Die wordt bereikt met de nummers Single Combat en Doll.


… Sugartoosh heeft aangetoond dat de Achterhoek te klein is. Hun hele show was een enorm pluspunt van de avond. Jammer dat het publiek na minder dan een uur moest horen: “Wij zijn Sugartoosh. Aju!” “

 

Klik hier om het hele artikel te lezen op 3voor12.nl.

 

 

RockMuZine Merleyn Nijmegen:

 

Rock met de hoofdletter R is wat Merleyn ons vanavond voorschotelt. Het Achterhoekse Sugartoosh is niet vies van een portie vuige rock vermengd met stoner en blues. Dat hoofdact van vanavond Wallace Vanborn in België de bijnaam “Pletwallace” heeft zegt waarschijnlijk al genoeg.


SUGARTOOSH


Sugartoosh draait al heel wat jaren mee. De band heeft in die tijd waarschijnlijk alle bandcompetities die er in het oosten van het land worden georganiseerd wel eens gewonnen. Sugartoosh heeft ook een solide live reputatie opgebouwd door optredens op menig festival en als support voor onder andere Drive Like Maria. In mei van dit jaar presenteerde de band haar eerste album ‘Who’ll Drive?’.


Tijdens hun show in Merleyn brengt Sugartoosh haar album bijna in z’n geheel. De band opent voortvarend met ‘Who’ll Drive’, het titelnummer waarin vooral de fraaie gitaarbreak opvalt. De band speelt energiek en enthousiast waarbij vooral de boomlange gestalte van Joep Lankveld, de bassist, opvalt. Joep springt tijdens het bassen het podium op- en neer en zweept het publiek op om mee te springen en te klappen. Leadzanger Luuk Penterman heeft een fraaie stem waarmee hij zowel zuiver als heel hard kan gaan. Dit komt het mooist tot zijn recht in fraai opgebouwde ‘Out of Control’. Sugartoosh sluit haar lekker stevige set af met ‘Doll’, een typisch nummer voor de band: Inpluggen en gaan! Opgejaagd door knallende drums en tweestemmige gitaarriffs zingt Luuk zijn longen uit zijn lijf.


Sugartoosh vormt voor velen in het publiek een prettige verrassing. Bij aanvang van de show is de band voor de meerderheid van het publiek nog een vraagteken. Al snel schudden vele hoofden al instemmend mee en als de laatste tonen van ‘Doll’ wegsterven klinkt er een oorverdovend applaus door Merleyn.”

 

Klik hier om het hele artikel te lezen op Rockmuzine.nl.

 

 

WAZ MAP 15 Rheinberg 2014:

 

Headliner des Abends und ebenfalls aus dem Ausland waren die Männer von „Sugartoosh”. Die vier Rocker stammen aus dem niederländischen Achterhoek und konnten schon unzählige Male ihrem Ruf als Spitzen-Live-Band gerecht werden.”

 

Klik hier om het hele artikel te lezen op WAZ.

 

 

3VOOR12 Polderpop 2014:

 

De volgende act in de Kiosk is Sugartoosh, een energieke band met roots in de Achterhoek. In 2011 waren ze hun drumstel vergeten maar gelukkig konden ze er eentje lenen van een behulpzame inwoner van Leuth. Ditmaal zijn ze niets vergeten en kunnen ze zelfs hun debuutalbum Who’ll Drive? presenteren. Sugartoosh speelt stevige rock met een dosis blues en een vleugje stoner. Fijne muziek zonder poespas, gewoon zoals muziek bedoeld is. Een prima festivalband die je ook zo tussen de schuifdeuren kunt parkeren, bestaande uit Luuk en Rick Penterman, Joep Langveld en Harm Jan Klein Gunnewiek.”

 

Klik hier om het hele artikel te lezen op 3voor12.nl. 

 

 

Recensie album “Who ‘ll drive” Rockportaal:

 

De Achterhoekse formatie Sugartoosh heeft zich serieus op het debuutalbum Who’ll Drive gestort. Elf energieke rock nummers, met af en toe een bluessausje. De volledige CD is in eigen beheer geproduceerd, opgenomen en afgemixed. Zanger/gitarist Luuk Penterman, gitarist Rick Penterman, Bassist Joep Lankveld en drummer Harm Jan Klein Gunnewiek vormen de band. De CD opent met Doll, gevolgd door Pack Of Smokes. Twee nummers die staan als een huis, geen poespas, geen opsmuk. Gewoon inpluggen die gitaar, en gaan. Dit is muziek zoals ze bedoeld is. Blissful Journey heeft een refrein dat blijft hangen, het nummer is een beetje in de stijl van de gitaarrock van Wishbone Ash. Who’ll Drive doet vaag aan als Radar Love, maar voor de rest gaat iedere vergelijking mank. Het nummer kent een constante beat, waarna het nummer vaart krijgt en steviger wordt. Slow Down is weer watrustiger. Single Combat is de afsluiter van de CD, een stevige riff leidt het uptempo nummer in. Alle elf nummers zijn uit de eigen pen gekomen, opgenomen in de Manschot Mansion.  Een volwaardig debuut van een band die zich reeds op menig festival heeft laten zien. De tijd van voorprogramma’s nadert zijn einde, Drive Like Maria en The New Shining zullen op zoek moeten gaan naar een nieuwe support act, want Sugartoosh is vrijwel klaar om op eigen benen te staan.”

 

Klik hier om het hele artikel te lezen op Rockportaal.

 

 

3VOOR12 Paaspop Zieuwent:

 

“Aan Sugartoosh de lastige taak om hierna tijdens hun twintig minuten te vlammen. Maar de vier heren, met nieuwe drummer in de gelederen, draaien er hun hand niet voor om. Alles wordt uit de speakerkast gehaald om de tent wederom op z’n kop te zetten, maar dan met een potje onvervalste grooverock. De vier sympathiekelingen lukt het steeds net niet om echt door te breken naar een groter publiek, terwijl men er zelf al duidelijk klaar voor (b)lijkt te zijn. Dat bewijzen ze vanavond voor de zoveelste keer. Chapeau voor dit energieke en felle optreden.”

 

Klik hier om het hele artikel te lezen op 3voor12.nl.

 

 

3VOOR12 Gesel:

 

Sugartoosh loopt al jaren mee en dat is te zien. De Achterhoekers stoneren vol overgave over het podium en weten de volle twintig minuten het gaspedaal ingedrukt te houden. Overtuigend maken de mannen duidelijk waar ze voor staan: stampende rock die als een herenboerderij in de keiharde klei is geheid. Ideale festivalband!”

 

Kilk hier om het hele artikel te lezen op 3voor12.nl.

 

 

3VOOR12 Polderpop 2011:

 

“Het Leuthse Polderpopfestival trapt af met het Achterhoekse Sugartoosh. De vier noeste rockers, die inmiddels al menig bandcompetitie op hun naam hebben geschreven, doen vandaag precies wat je van ze mag verwachten. Warme en bluesy harde rock om de plukjes vroege vogels op het festivalterrein wakker te spelen. Het valt op dat het fijne suikerkontje van weleer steeds verder vervangen wordt door een heerlijk ronde ‘sanka’. De band klinkt simpelweg vetter en lekkerder dan voorheen. Het wordt dan ook hoog tijd dat dit bandje getekend wordt door een platenlabel, want het is er klaar voor.”

 

Kilk hier om het hele artikel te lezen op 3voor12.nl.

 

 

Twintigste Hollandse Nieuwe compilatie op de luisterpaal:

 

Sugartoosh – Pack of smokes

 

Het Arnhemse Sugartoosh heeft haar roots in de klei van de Achterhoek, en dat hoor je: alsof Peter te Bos, Dave Grohl en Josh Homme in de Magic Barn modderworstelen om een pakje Marlboro.”

 

Klik hier om het hele artikel te lezen op 3voor12.nl en
ga naar de luisterpaal om Hollandse Nieuwe nummer 20 te beluisteren.

 

 

3VOOR12 Orkaan van het Oosten:

 

“Sugartoosh wint Orkaan van het Oosten

 

… Sugartoosh steekt er vanavond met kop en schouders bovenuit. Allereerst qua leeftijd. De dertigers hebben duidelijk meer ervaring met het schrijven van nummers en krijgen het voor elkaar origineel te zijn in het uitgemolken rockgenre. De boomlange bassist Joep weet met zijn enthousiasme zelfs een moshpit te veroorzaken onder fans en concurrenten. Wat volgt is een half uur aan uitgesponnen nummers en datgene dat de band net iets leuker maakt dan andere stonerbands: de geniale teksten. Eén nummer bestaat zelfs geheel uit foute openingszinnen.

 

… De jury laat duidelijk blijken dat er maar één band genoeg ervaring en creativiteit heeft om de Achterhoek te vertegenwoordigen tijdens de Gesel. Aangemoedigd door hun concurrenten betreden de mannen van Sugartoosh het podium om hun prijzen in ontvangst te nemen!”

 

Kilk hier om het hele artikel te lezen op 3voor12.nl.

 

 

3VOOR12 De Loods:

 

“Sterke ep-presentatie Sugartoosh

 

De Lichtenvoordse stonerrock formatie Sugartoosh presenteert vanavond haar eerste fysieke ep. Het schijfje telt slechts vier nummers, maar toch heeft de band genoeg materiaal om een uur te vullen. De deuren van de Loods in Lichtenvoorde gingen om half negen al open, maar wegens het tegenvallende bezoekersaantal is er tot half elf gewacht met spelen. Als er eenmaal zo’n dertig man binnen is, begint de band knallend met Be My Son.

 

De balk boven het podium heeft al vaker hersenschuddingen veroorzaakt. Gek genoeg weet de 2.10 meter lange bassist het hoofd heel te houden. Met zijn uitbundige beweegbaarheid is hij de blikvanger van de band. Verder heeft de band nog niet echt een podiumact, maar dat is helemaal niet erg. Wat effecten van de rookmachine creëren de perfecte sfeer voor deze duistere, ‘Achterhoeks harde’ muziek. Stonerrock is een ‘dertien in een dozijn’ genre, maar deze band weet zich te onderscheiden met creatieve nummers. Duister, maar toch toegankelijk. De songteksten zijn zeker het luisteren waard: Be My Son gaat bijvoorbeeld over een jongetje dat een flink wat oudere vrouw probeert te versieren en Twosome, Threesome over een date die iets anders loopt dan gepland.

 

Ze toveren de Loods om in een soort ‘From Dusk Till Dawn’ locatie: een hok op een verlaten vlakte waar de woestijnhitte overheerst. Een goede dosering van vreemde ritmes, doordachte nummers, stevige stukken en ook wat rustigers. The End is niet per se rustig te noemen. Het lange nummer bouwt langzaam naar een climax toe. De samenzang gaat op sommige stukken de mist in, maar verder klinkt het nummer alsof het recht van de plaat afkomt.”

 

Klik hier om het hele artikel te lezen op 3voor12.nl.

 

 

Recensie EP Live XS:

 

“Afkomstig uit het oosten des lands won Sugartoosh in 2009 desalniettemin de Grote Prijs van Lutjebroek, aan de andere kant van Nederland. Twee dagen Beaufort Studio was de prijs, wat resulteerde in de vier nummers die later op deze mini-cd zijn verschenen.

 

Openingsnummer Autopilotman weet nog niet direct te overtuigen, maar kent een onverwachte break die naar het einde toe leidt. Sugartoosh probeert al te traditionele composities te vermijden, wat goed is gelukt in Adolescent Puberty en Walk On By. De bluesy stoner/rockband heeft een redelijk eigen geluid. Invloeden van QOTSA en Foo Fighters zijn desondanks nadrukkelijk aanwezig. Ook in het wederom niet gebruikelijk opgebouwde Daisy is dat te horen. In zijn genre is Sugartoosh zeker een band om in de gaten te houden.” Daan de Mooy

 

Klik hier om het artikel te lezen in Live XS.

 

 

Recensie EP FRET Magazine:

 

“Het Seattle van Nederland is volgens de vier mannen van Sugartoosh nog steeds Lichtenvoorde in het oosten des lands. Inmiddels is de oversteek naar Arnhem gemaakt, maar het enthousiasme voor rauwe en gruizige rock is nog onverminderd groot. Alhoewel, het viertal gaat op de vier nummers van deze demo een stuk relaxter te werk dan op de voorganger. Het lijkt zelfs of de energie wat minder in de stevigheid maar meer in psychedelisch getinte jams is gaan zitten. Niet dat de fut er uit is, maar de nadruk ligt wat minder op raggen en rammen en meer op rake noten. Vooral qua zang worden die echter niet altijd juist getroffen, maar de ritmesectie en sologitaar kapselen dat altijd mooi weer in. Waar gaat dit heen?”

 

Klik hier om het artikel te lezen in FRET Magazine januari/februari 2011 bij Demontage.

 

 

3VOOR12 Pocketpop finale:

 

“Je hebt van die bands die hard spelen, heel hard, maar waar je recht doorheen kijkt. Omdat ze het niet menen. En dan eigenlijk al niet hard meer zijn. Als u begrijpt wat ik bedoel. Je hebt echter ook bands die zo verdomde eerlijk en oprecht overkomen dat als ze een keer uithalen, het ook meteen een klap in je gezicht is. Sugartoosh is zo’n band. Vier uiterst sympathiek ogende gasten die zonder fratsen een hele zaal in kunnen pakken. Sugartoosh kan omschreven worden als een degelijke stamppot van Claw Boys Claw, Foo Fighters en Queens of the Stone Age. Ogenschijnlijk eenvoudig, uiterst doeltreffend en gezegend met een rauw en toch helder geluid laat Sugartoosh zien en horen wanneer een band in moet houden en vervolgens uit hoort te pakken. Tegen het einde van de show gaat de gitarist op de bassdrum staan. Omdat hij er zin in heeft. Deze band heeft helemaal geen rookmachine/confetti-installatie nodig om indruk te maken.”

 

Klik hier om het artikel te lezen op 3voor12.nl.

 

 

3VOOR12 Merleyn:

 

“Sugartoosh trapt de avond af met een set van een half uurtje. Hierin bewijzen de Achterhoekers dat ze de live-reputatie die ze hoog te houden hebben ook makkelijk kunnen consolideren. Omdat ze maar kort de tijd hebben, houdt het viertal de voet op het gaspedaal. Tussen de nummers door wordt hooguit het publiek opgeroepen dichterbij de bandleden te komen staan, die naar eigen zeggen ‘echt niet bijten’. Daarmee hebben ze absoluut gelijk, want het zijn sympathieke gasten die volledig opgaan in hun muziek en weinig oog lijken te hebben voor hoe ze daar zo stoer mogelijk bij moeten kijken.

 

Behoudens het overmatig aanwezige enthousiasme van de boomlange bassist Joep, heeft ook leadgitarist Rick de zomer in z’n bol. Naar achteraf blijkt, heeft hij tijdens zijn optreden last gehad van een los contactje in de bekabeling van zijn pedalen. Gedurende het optreden lijkt het echter meer alsof hij uit inlevingsvermogen de hele bühne aan gort wil stampen. Frontman Luuk staat zoals hij er altijd staat; stug en tamelijk stoïcijns, met her en der een goed gebromd “dankjewel” na de nummers. Een vlotte kletser op het podium zal deze jongen wel nooit worden, maar misschien is dat ook wel de Achterhoekse natuur; “nie lulle moar speule”!

 

Het publiek kijkt bij Sugartoosh eerst even de kat uit de boom, maar na het optreden blijkt dat de meerderheid de bluesy stonerrocknummers zeker wel kan waarderen. Gezegd moet worden dat de nummers, gekenmerkt door de vele ‘stop-go’ momenten, op prima wijze getimed en aan elkaar getimmerd zijn door drummer Thijs. Sugartoosh geeft een goed visitekaartje af ter introductie van hun band, hier in Nijmegen.”

 

Klik hier om het artikel te lezen op 3voor12.nl.

 

 

3VOOR12 Paasconcerten:

 

“De zaal gaat al snel los bij de Arnhemse stonerrockband Sugartoosh, die ons trakteert op een flinke bak decibellen en testosteron. Met veel enthousiasme bouwen de vier heren een muur van geluid op met ruwe, ronkende bas, hartritmeverstorende drums en een strot die door een betonmolen lijkt te zijn gedraaid.”

 

“AA staat sinds de Paasconcerten voor Achterhoekse Arnhemmers die weten hoe je dampende bluesy stoner aan het publiek moet voorschotelen zodat ook zij zwaar verslaafd de Jacobiberg zullen afdalen richting de woestijn waar Queens Of The Stone Age de mosterd heeft gehaald.”

 

Klik hier om het artikel te lezen op 3voor12.nl.

 

 

3VOOR12 Pocketpop:

 

“Sugartoosh heeft een streepje voor hier (zie recensie van Gesel XL). De Achterhoekers staan te popelen om de fakkel van het ter ziele gaande The Bloody Honkies over te nemen. Sugartoosh is veel minder ‘wasted-garage’ dan hun collega-streekgenoten, maar rockt des te meer qua stonerende blues. Vanavond laten de Suikerkontjes zien dat zij meer in hun mars hebben dan rechttoe rechtaan rocken. De nieuwe nummers die de band speelt zijn veel opbouwender en uitgestrekter dan op hun demo-ep te horen is. De leadgitarist speelt meer in dienst van de nummers, waarin de groove centraal staat, maar waar ook van de platgetreden highway afgeweken durft te worden.

 

Eerlijke lol, dat is wat deze vriendelijke heren uitstralen. Het enthousiasme dat van het podium druipt neemt het publiek gretig tot zich. Deze bluesy stonerrockers kunnen ook in Maas en Waal niet kapot, zo lijkt het. Het enige gemopper dat ik her en der opvang is dat het niet duidelijk is wanneer nummers eindigen of beginnen. Wel beste mensen, ik kan er niet mee zitten, Sugartoosh voelt als een finaleband, maar wie ben ik om dat bevooroordeeld te schrijven…”

 

Klik hier om het artikel te lezen op 3voor12.nl.

 

 

Pocketpop over Sugartoosh:

 

“Gooi Claw Boys Claw, Foo Fighters, Queens Of The Stone Age, wat instrumenten en een dikke eetlepel blues een garage in, schud de boel wat door elkaar en zie: Sugartoosh! Rauwe en gruizige rock met de B van Blues en de S van Stoner. Deze band uit Arnhem met wortels (of beter gezegd, dikke winterpenen) in de Achterhoek weet hoe rock moet klinken: puur, ruig en zonder fratsen. Denk aan de van Heemstrabaan in een uitgestrekte kale vlakte, een dikke Amerikaanse bak, het volume op 11 en gaan met die banaan!”

 

 

3VOOR12 GeselXL:

 

“Wat zit er in het leidingwater van de Achterhoek? Ik weet het niet, maar het levert wel waanzinnig lekkere rock op.
The Bloody Honkies veroveren Nederland (en daarbuiten?!) en Sugartoosh kan zo in hun kielzog mee. Wat een eerlijke en fijne band is dit. Al staat er bijna geen kip in The Stage toe te kijken, de band speelt echt met bezieling, met hulde voor het inlevingsvermogen van de bassist. Met recht één van de beste bands op dit leuke GeselXL weekend. De vier nummers van gelijknamige ep van het viertal mogen er zeker wezen, maar uiteindelijk boeit de hele set van begin tot eind. Mooi – soms behoorlijk psychedelisch – gitaarspel, swingende ritmesectie en ruwe vocalen; Sugartoosh is een top (stoner)rock-band!”

 

Klik hier om het artikel te lezen op 3voor12.nl.

 

 

Arnhemse Meisjes over Sugartoosh:

 

“Bloeddorstig en genadeloos zal het Arnhemse/Achterhoekse Sugartoosh deze showcase afsluiten. De band bestaat pas een jaar, maar ze rammelen stevig aan de grote poort van de Gelders rockhemel! Met het mes tussen de tanden sleuren ze je mee in hun zwaar grovende mix van grunge en stonerrock ‘n’ roll. Nog geen fan? Laat je overtuigen door hun concert ……”

 

 

Recensie demo FRET Magazine:

 

“Blijkt het Seattle van Nederland notabene in het Oosten van het land te liggen: in Lichtenvoorde nog wel! Zo hoor je nog eens wat..

Van een wederopstanding van Kurt Cobain is met het verschijnen van deze viernummerige demo echter nog geen sprake, helaas. Wat wel als een paal boven water staat is dat Sugartoosh een paar beestachtig vuige en vunzige bluestracks het licht doen laten zien. Dat heeft te maken met de intens smerige gitaarlicks, de grintmolenstrot en uitzinnige presentatie van de zanger; de ronkende bas en de rake klappen op de drums. Maar ook met de vette productie, die dicht het geluid van de Grote Voorgangers benadert en dicht onder de huid zit. De blauwe, rauwe noten vliegen je om de oren. Ik zeg: Lichtenvoorde, het Detroit van de Achterhoek”