Biografie

 

Sugartoosh is een energieke band met de roots in de Achterhoek en speelt rauwe, gruizige rock met een dikke eetlepel blues en een vleugje stoner. Met het mes tussen de tanden sleuren ze je mee in hun groovende mix van grunge en stonerrock ‘n’ roll.

 

Sugartoosh speelde op de Zwarte Cross, Paaspop, Polderpop en deed o.a. de support voor Navarone in de Dru en Wallace Vanborn in Merleyn. “Sugartoosh heeft aangetoond dat de Achterhoek te klein is. Hun hele show was een enorm pluspunt van de avond.”(3v12 Merleyn).
De band deed mee aan de Popronde in 2013 en heeft ook in de radioshows van Sander Guis en Bert van Lent op 3FM gespeeld.

 

In 2014 is in eigenbeheer het debuutalbum “Who ‘ll drive” uitgebracht. “Gewoon inpluggen die gitaar, en gaan. Dit is muziek zoals ze bedoeld is” (Rockportaal).

 

Sugartoosh is:

 

Luuk Penterman: leadzang/gitaar

Rick Penterman: gitaar/zang

Joep Lankveld: bas/zang

Daan Wopereis: drums

 

 

Quotes:

 

“Vette boomstammenriffs van Sugartoosh”(Bevrijdingspop Achterhoek)

 

“Sugartoosh vormt voor velen in het publiek een prettige verrassing. Bij aanvang van de show is de band voor de meerderheid van het publiek nog een vraagteken. Al snel schudden vele hoofden al instemmend mee en als de laatste tonen van ‘Doll’ wegsterven klinkt er een oorverdovend applaus door Merleyn.”(RockMuZine)

 

“Sugartoosh heeft aangetoond dat de Achterhoek te klein is. Hun hele show was een enorm pluspunt van de avond. Jammer dat het publiek na minder dan een uur moest horen: “Wij zijn Sugartoosh. Aju!” ”

(3v12 Merleyn)

 

“Sugartoosh heeft haar roots in de klei van de Achterhoek, en dat hoor je: alsof Peter te Bos, Dave Grohl en Josh Homme in de Magic Barn modderworstelen om een pakje Marlboro.” (3v12 Hollandse Nieuwe)

 

“Overtuigend maken de mannen duidelijk waar ze voor staan: stampende rock die als een herenboerderij in de keiharde klei is geheid. Ideale festivalband!” (3v12 Gesel)

 

“Headliner des Abends und ebenfalls aus dem Ausland waren die Männer von „Sugartoosh”. Die vier Rocker stammen aus dem niederländischen Achterhoek und konnten schon unzählige Male ihrem Ruf als Spitzen-Live-Band gerecht werden.”  (WAZ MAP 15 Rheinberg)

 

“Sugartoosh speelt stevige rock met een dosis blues en een vleugje stoner. Fijne muziek zonder poespas, gewoon zoals muziek bedoeld is. Een prima festivalband die je ook zo tussen de schuifdeuren kunt parkeren” (3v12 Polderpop)

 

“Eerlijke lol, dat is wat deze vriendelijke heren uitstralen. Het enthousiasme dat van het podium druipt neemt het publiek gretig tot zich.” (3v12 Pocketpop)

 

“Alles wordt uit de speakerkast gehaald om de tent wederom op z’n kop te zetten, maar dan met een potje onvervalste grooverock. De vier sympathiekelingen lukt het steeds net niet om echt door te breken naar een groter publiek, terwijl men er zelf al duidelijk klaar voor (b)lijkt te zijn. Dat bewijzen ze vanavond voor de zoveelste keer. Chapeau voor dit energieke en felle optreden.” (3v12 Paaspop Zieuwent)

 

“Mooi – soms behoorlijk psychedelisch – gitaarspel, swingende ritmesectie en ruwe vocalen; Sugartoosh is een top (stoner)rock-band!” (3v12 GeselXL)

 

“AA staat sinds de Paasconcerten voor Achterhoekse Arnhemmers die weten hoe je dampende bluesy stoner aan het publiek moet voorschotelen zodat ook zij zwaar verslaafd de Jacobiberg zullen afdalen richting de woestijn waar Queens Of The Stone Age de mosterd heeft gehaald.”(3v12 Paasconcerten)

 

“(..) hierin bewijzen de Achterhoekers dat ze de live-reputatie die ze hoog te houden hebben ook makkelijk kunnen consolideren. (..) het zijn sympathieke gasten die volledig opgaan in hun muziek en weinig oog lijken te hebben voor hoe ze daar zo stoer mogelijk bij moeten kijken.” (3v12 Merleyn Nijmegen)

 

Stonerrock is een ‘dertien in een dozijn’ genre, maar deze band weet zich te onderscheiden met creatieve nummers. Duister, maar toch toegankelijk.(..) Ze toveren de Loods om in een soort ‘From Dusk Till Dawn’ locatie: een hok op een verlaten vlakte waar de woestijnhitte overheerst. Een goede dosering van vreemde ritmes, doordachte nummers, stevige stukken en ook wat rustigers.” (3v12 De Loods)

 

“Gooi Claw Boys Claw, Foo Fighters, Queens Of The Stone Age, wat instrumenten en een dikke eetlepel blues een garage in, schud de boel wat door elkaar en zie: Sugartoosh! Rauwe en gruizige rock met de B van Blues en de S van Stoner. Deze band met wortels (of beter gezegd, dikke winterpenen) in de Achterhoek weet hoe rock moet klinken: puur, ruig en zonder fratsen. Denk aan de van Heemstrabaan in een uitgestrekte kale vlakte, een dikke Amerikaanse bak, het volume op 11 en gaan met die banaan!” (3v12 Pocketpop)